NL Lounge K.EY Energy Rimini

Van 22 t/m 24 maart vindt de eerste editie plaats van de beurs voor energietransitie en duurzame energie in Rimini, Italië: K.EY, the Energy Transition Expo K.EY biedt een uitgebreid platform voor technologie, geïntegreerde oplossingen en diensten voor de energietransitie naar een CO2 neutrale economie, gericht op de thema’s Windenergie, E-mobility, Zonne-energie, Waterstof en Duurzame Stad.

K.EY was voorheen een onderdeel van de grote Green Technology Expo Ecomondo. Wegens groot succes van het energieonderdeel, is besloten hier een zelfstandige beurs van te maken. De verwachting is dat er ruim 20.000 bezoekers en 350 exposanten zullen deelnemen, uit Italië en daarbuiten, met meer dan 100 conferenties, workshops en networking events.

De Nederlandse ambassade in Rome en het Consulaat-generaal in Milaan organiseren, met ondersteuning van de RVO, een Netherlands Lounge op de K.EY Energy, waarin plaats is voor 10 bedrijven. Hierbij ligt de focus op bedrijven actief in de Offshore wind en E-mobility sectoren.  De Lounge bevindt zich in de hal over Windenergie, op de grens met de hal over E-mobility. In geval van overschrijving van het aantal plaatsen zal er een selectie gemaakt worden van 10 bedrijven, gebaseerd op sector en onderlinge samenhang.

Aan de deelnemers aan de lounge wordt matchmaking met Italiaanse partners aangeboden. Ook wordt een Netherlands netwerkmoment georganiseerd.

De eigen bijdrage voor deelname aan de NL Lounge bedraagt 300 euro. Reis- en verblijfskosten komen voor rekening van de deelnemers.

Wilt u uw bedrijf presenteren op deze beurs? Stuurt u dan uiterlijk 20 februari een email aan de Nederlandse ambassade via: rom-ea@minbuza.nl. Wij zullen u dan een aanmeldformulier toesturen en de voorwaarden van deelname.

Achtergrond:

Als grootste netto-ontvanger uit het Europees Herstelfonds, zullen in Italië belangrijke  investeringen plaatsvinden in de groene transitie en duurzame energie. De huidige gascrisis heeft de urgentie voor meer duurzame energie en elektrificatie verder vergroot.

Italië zal de komende jaren fors inzetten op (drijvende) offshore windparken. Veel projecten zijn inmiddels gepresenteerd. Hier liggen interessante kansen voor de Nederlandse innovatieve offshore wind en maritieme bedrijven.

Ook E-mobility is een belangrijk thema waarop Italië flink zal investeren, en waarbij Nederland wordt gezien als een belangrijke koploper.

March 22 - March 24, 2023
NL Lounge K.EY Energy Rimini
What:
Beurs voor energietransitie en duurzame energie in Rimini, Italië: K.EY, the Energy Transition Expo.
Where:
Rimini (IT)
When:
March 22, 2023 12:00 -
March 24, 2023 12:00
Share this